Slider

Despre vârstnici și îmbătrânire

În ultima perioadă, în contextul pandemiei pe care o traversăm, în mass-media se vorbește mult despre vârstnici. Toate studiile existente și toate indicațiile experților ne arată că ei sunt categoria de populație cea mai expusă la îmbolnăvire, motiv pentru care e important să îi protejăm, protejându-ne totodată pe noi. 

Totuși, credem că tocmai într-un astfel de moment, e binevenit să îi privim pe vârstnici și dintr-un alt unghi, altfel decât ca pe un grup vulnerabil și dependent, așa cum ne apar în această perioadă din buletinele de știri. Motiv pentru care în a doua jumătate a lunii martie i-am invitat pe profesorii ambasadori cu care colaborăm să le propună elevilor lor o oră cu documentare, pornind de la unul dintre cele mai populare filme din videoteca noastră – Aurul Toamnei, un documentar care spune povestea plină de speranță a cinci atleți seniori de diferite naționalități, cu vârste cupinse între 80 și 100 de ani. Pe scurt, un film despre dragostea pentru sport și dragostea de viață în general, care arată că se poate trăi intens și cu bucurie și dincolo de prima sau a doua tinerețe.

Mai mult...

Toată lumea!

Luni, 20 ianuarie, a avut loc prima proiecție din noul an organizată în cadrul clubului de film documentar al Colegiului Național Pedagogic Ștefan Odobleja din Drobeta-Turnu Severin, un club foarte activ cu care ne bucurăm să colaborăm de fiecare dată. Mădălina Mărgeanu, coordonatoarea clubului din Drobeta ne-a împărtășit câteva gânduri despre această proiecție ce a deschis în forță noul an.

Mai mult...

Organizat de:

Organizat de:

Co-finanțat de:

Co-finanțat de:

În parteneriat cu:

În parteneriat cu:

Login