Încep înscrierile la primul training intensiv de utilizare a filmelor documentare ca instrument educațional

Între 2 și 4 martie 2018 invităm profesorii de Limba și Literatura Română, Istorie, Geografie, științe sociale, Educație Vizuală și limbi străine din ciclul liceal din toată țara la primul training intensiv de utilizare a filmului documentar în educație. Trainingul va avea loc în zona Brașov și este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Profesorii participanți vor primi o diplomă de participare.

One World Romania la Școală este programul educațional de lungă durată, care își propune să introducă filmele documentare și discuția despre drepturile omului în liceele din țară, prin evenimente dedicate elevilor și profesorilor. Înființat acum 3 ani, programul a organizat proiecții de film, discuții și ateliere în peste 100 de școli din România, dar și primul festival de film documentar în licee.

Obiectivele cursului

- familizarea cu film documentar - dobândirea abilităților de a folosi materiale interactive în completarea materiei școlare - introducerea de metode interdisciplinare în activitatea didactică - îmbogățirea cunoștințelor privind drepturile omului - dezvoltarea unor colaborări pe temen lung

În urma participării la curs, profesorii vor primi materiale educaționale bazate pe filme documentare și acces la videoteca One World Romania, care cuprinde filme documentare pe subiecte legate de drepturile omului și istoria recentă. Profesorii participanți se angajează să organizeze 3 proiecții de film dcumentar la clasă până la sfârșitul anului școlar și să disemineze metodologia în localitatea în care sunt activi.

Organizatorii vor asigura cazarea și masa pe durata celor trei zile de training și costurile de transport în limita a 150 RON (dus-întors).

Pentru a lua parte le training, trimiteți un e-mail pe adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. nu mai târziu de 11 februarie 2018, care să conțină informații legate de materia predată, liceul și localitatea în care activați. Atașați în e-mail un CV și o scrisoare de motivație în care argumentați importanța discuțiilor legate de drepturile omului în școli.

În urma înscrierilor vor fi selectați 20 de profesori, care vor fi anunțați până pe 15 februarie.

Pentru mai multe informații puteți scrie pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Login