Documentare la curte #3

Am avut o vară plină cu #documentarelacurte și am mai fi continuat câteva luni dacă nu venea toamna, la fel de plină cu proiecte prin licee.

2001 de spectatori ni s-au alăturat pe parcursul celor 40 de proiecții pe care le-am organizat de-a lungul verii acesteia, răspândite în 23 de localități din toată țara: de la Telciu la Turnu Măgurele, și de la Anina la Mangalia, am trecut prin orașe mici, medii și mari, prin stadioane, cetăți, cinematografe părăsite și mai ales curțile oamenilor obișnuiți din comunități.

52 de colaboratori locali ne-au ajutat să punem la punct toate detaliile necesare pentru proiecțiile la curte - gazde, co-organizatori, gospodine și gospodari, cei cu legături la stadioane, cetăți fortificate, cei cu șura încăpătoare, oameni deschiși la experimente, oameni cu vecini curioși dar și oameni care sunt vecini doar cu apa și pădurea, persoane care abia s-au mutat la casă nouă și lume care ne-a ajutat să redeschidem spații uitate.

Un număr de 12 filme au făcut parte din programul acestei veri, printre care CHIPURI, LOCURI de Agnes Varda și JR, LAUDĂ NIMICULUI de Boris Mitić, PLANETA PETRILA de Andrei Dăscălescu și VARZĂ, CARTOFI ȘI ALȚI DEMONI de Șerban Georgescu. Filmele alese descriu numeroasele schimbări cu care se confruntă lumea din jurul nostru și subiecte ce merită dezăbătute: schimbări ale structurii societății și ideile care au catalizat aceste schimbări, modul de funcționare al clădirilor și orașelor noastre, cât și modul în care ne putem implica individual în comunitățile noastre pentru a influența mersul lucrurilor.

Proiectul Documentare la curte s-a născut în 2016, din dorința de-a continua munca One World România la Școală pe durata vacanței de vară. Totodată, este o inițiativă menită să corecteze lipsa infrastructurii culturale și a evenimentelor culturale, în special în cadrul orașelor românești de dimensiuni medii și mici.

Le mulțumim mult tuturor celor care au fost alături de noi, fie ei adunați în curte, implicați în organizare, aflați pe ecran sau în spatele camerelor de filmat. Amintirile acestei veri le-am adunat laolaltă într-un album cu fotografii de pe pagina noastră de Facebook.

Ne vedem la anul!

Semn: one world romania la scoala, one world romania, documentare la curte, chipuri locuri, lauda nimicului, planeta petrila, varza cartofi si alti demoni

Login