Filme

Lista de filme pe care le puteți folosi prin programele noastre este disponibilă mai jos.
Accesul la filme și resursele educaționale asociate se face pe baza unui cont de profesor sau de elev. 

Adolescența

Adolescența Paul și Florica Holban / România / 1970 / 11 min

Adolescența vorbește despre schimbările venite odată cu trecerea în această perioadă particulară a vieții, privind-o în relație cu lumea din jur, mai exact cu adulții cu rol definitoriu în informarea tinerilor.

Read more

Afară

Afară Andrei Schwartz / Germania, România / 2014 / 86 min

Cinematografia românească nu cunoaște un alt documentar longitudinal extins pe o durată comparabilă cu cea a proiectului lui Andrei Schwartz – un film despre vinovăție și conștiință, despre un om care încearcă să-și găsească locul într-o lume care nu-l vrea și pe care n-o mai recunoaște, și despre un regizor care petrece ani de zile încercând să-l înțeleagă.

Read more

Aici... adica acolo

Aici... adica acolo Laura Căpățână-Juller / România / 48min

Anișoara și Sanda sunt două fete din Maramureș, care au crescut cu bunicii. Părinții lor sunt la muncă în Spania, ca atâția alți români.

Read more

Aurul toamnei

Aurul toamnei Jan Tenhaven / Germania / 2010 / 56min

Aurul toamnei spune povestea plină de speranță a cinci atleți seniori de diferite naționalități, cu vârste cupinse între 80 și 100 de ani.

Read more

Autostrada

Autostrada Ivo Bystřičan / Cehia / 2013 / 72 min

De ani de zile, cei câțiva kilometri de autostradă care au mai rămas de construit între Praga și Berlin și care traversează o arie protejată a Boemiei, nu pot fi duși la bun sfârșit.

Read more

Bristol Bike Project

Bristol Bike Project Alistair Oldham / Marea Britanie/ 2009 / 18 min

Un documentar din perspectiva a doi solicitanți de azil politic în Marea Britanie, Daahir din Somalia și Aziz din Afghanistan. Filmul îmbină diferitele aspect ale Proiectului Biciclete: mersul pe bicicletă, reciclarea și ajutorarea membrilor dezavantajați ai societății.

Read more

Cinema, mon amour

Cinema, mon amour Alexandru Belc / România / 2015 / 72 min

Victor Purice – manager, fost operator și cinefil împătimit, se luptă pentru a păstra cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamț – unul dintre ultimele cinematografe de stat rămase în România.

Read more

Două bunicuțe înverșunate

Două bunicuțe înverșunate Havard Bustnes / Finlanda / 2013 / 77 min

Shirley (90) și Hinda (84) au crescut în timpul Marii Depresiuni. Criza economică recentă, încălzirea globală și grijile legate de viitorul nepoților le fac să pună la îndoială idea că trebuie să creștem economic la nesfârșit.

Read more

Dureri ascunse

Dureri ascunse Michelle Kelso / România, SUA / 2005 / 56min

În România, peste 25.000 de romi au fost deportați într-o tabără din Uniunea Sovietică, unde au luptat pentru a supraviețui bolii, brutalității și uciderii în masă.

Read more

Eu te-am făcut, eu te omor

Eu te-am făcut, eu te omor Alexandru Petru Badeliță / Franța/România / 2016 / 14 min

Realizatorul recompune amintiri și vise din copilărie, utilizând fotografii și desene, pentru a înțelege și a depăși momentele de violență care l-au marcat.

Read more

Europa cea săracă

Europa cea săracă Mirella Pappalardo / Germania / 2017 / 52 min

În Europa de azi, 119 milioane de oameni trăiesc în sărăcie.

Read more

Fortăreața

Fortăreața Klára Tasovská, Lukáš Kokeš / Cehia / 2012 / 72 min

Urmărim viața cotidiană în Republica Moldovenească Nistreană (Transnistria) – o așa-zisă „democrație modificată”, în care libertatea de exprimare și libertatea de întrunire se află sub controlul strict al statului.

Read more

Fair Play

Fair Play Tommi Rajala / Finlanda / 2015 / 28 min

În 2012, o echipa feminină de fotbal din Tanzania ajunge în Finlanda pentru a juca la Helsinki Cup. Niciuna dintre fete nu a călătorit în afara regiunii din care provine și fiecare are așteptari mari cu privire la modul în care turneul international le va afecta viitorul.

Read more

Frăţia

Frăţia Cătălin Farcaș / România / 2016 / 53 min

„Frăţia nu e despre fotbal, e despre viaţă“. În ciuda dificultăţilor materiale, la clubul Frăţia oricine își poate îndeplini visul de a juca fotbal.

Read more

Furia albă

Furia albă Arto Haolonen / Finlanda / 2016 / 70 min

Lauri, un puști care, după moartea tatălui lui, a devenit ținta agresiunilor în școală, se izolează în furie și plănuiește răzbunări.

Read more

Jenica și Perla

Jenica și Perla Rozálie Kohoutová / Cehia / 2014 / 71 min

Jenica și Perla sunt prietene, dar locuiesc la 1500 de km depărtare. S-au întâlnit prin organizația de dans „Kesaj Tchave”, care aduce împreună copii romi.

Read more

Kapitalism, rețeta noastră secretă

Kapitalism, rețeta noastră secretă Alexandru Solomon / România / 2010 / 80 min

Documentarul prezintă „rețetele de succes” ale unor magnați din România, care au început să facă afaceri încă din timpul comunismului precum Dan Voiculescu, George Copos, Dinu Patriciu, George Pădure și Gigi Becali.

Read more

La nord de soare

La nord de soare Inge Wegge, Jørn Nyseth Ranum / Norvegia / 2012 / 46 min

Inge Wegge (25) și Jørn Nyseth Ranum (22) petrec nouă luni în golful izolat al unei insule din nordul Norvegiei.

Read more

O capră pentru un vot

O capră pentru un vot Jeroen van Velzen / Olanda, Kenya / 2014 / 52min

La şcoala secundară din Majaoni (Kenya), nouă generaţie învaţă ce înseamnă democraţia: în fiecare an, elevii şcolii îşi aleg un nou preşedinte.

Read more

Out of fashion

Out of fashion Jaak Kilmi, Lennart Laberenz / Estonia / 2015 / 60 min

Trăim în era în care consumul global este în creștere continuă, iar industria modei conduce cursa pentru venituri.

Read more

Obon

Obon Andre Hormann, Anna Bergmann/Germania/ 2018/14 min

Akiko Takakura, născută în 1925, este unul dintre ultimii supraviețuitori ai atacului cu bombă atomică de la Hiroshima.Catastrofa care a bântuit-o toată viața ca un coșmar interminabil a fost, în mod neașteptat, și prima ocazie pentru tânără de a descoperi tandrețea tatălui ei, mereu strict și sever.

Read more

Pașaport de Germania

Pașaport de Germania Răzvan Georgescu / România / 2014 / 46 min

Povestea celui mai amplu negoț de oameni din Europa secolului XX: vânzarea organizată, sistematică a întregii populații germane din România către Republica Federală Germania.

Read more

Portavoce

Portavoce Ruxandra Gubernat, Marcel Schreiter, Henry Rammelt / România-Germania / 2017 / 57 min

Cei trei autori ai filmului Portavoce urmăresc dezvoltarea unui nou tip de societate civilă responsabilă pentru protestele de amploare din ultimii ani.

Read more

România. 4 patrii

România. 4 patrii Alexandru Solomon | România | 2016 | 52 min

În România: patru patrii, patru geografii subiective se suprapun şi alcătuiesc o hartă complexă şi surprinzătoare a unei ţări care încă îşi mai caută locul în lume.

Read more

Varză, cartofi și alți demoni

Varză, cartofi și alți demoni Șerban Georgescu / România / 2016 / 60 min

În Lunguleţu, un sat din apropierea Bucureştiului, 1.000 de agricultori aşteaptă an de an să îşi vândă cele peste 100.000 de tone de varză în piaţa locală.

Read more

Voci interzise

Voci interzise Barbara Miller / Elveția / 2012 / 91 min

„Trăiesc într-o utopie care nu îmi aparține”, scrie Yoanni Sanchez pe blogul ei. Pentru a posta pe blog trebuie să folosească spații publice, pentru că în Cuba sunt interzise conexiunile private la Internet.

Read more

Login