Caravana anti-risipă în școli, 22-25 octombrie 2018

Între 22 și 25 octombrie, împreună cu prietenele de la Mai Mult Verde, am pornit în caravană prin țară, pentru a vorbi cu elevii de liceu despre risipa alimentară.

Conform statisticilor recente ale Organizației Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație, până la o treime din producția mondială de mâncare este risipită înainte ca aceasta să ajungă la populație.

Așadar, am străbătut țara de la nord pana la sud si de la est pana la vest cu documentarele Varză, cartofi și alți demoni (r. Șerban Georgescu) și La nord de soare (r. Inge Wegge, Jørn Ranum), urmate de dezbateri cu elevii din liceele pe care le-am vizitat: Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan Odobleja” din Drobeta-Turnu Severin, Colegiul Național Calistrat Hogaș din Piatra Neamț, Colegiul Național ”Roman Vodă” din Roman, Colegiul Național ”Unirea” din Focșani, Liceul Teoretic ”Ioan Petruș” din Otopeni, Colegiul ”Mihail Cantacuzino” din Sinaia și Liceul ”Pamfil Șeicaru” din Ciorogârla.

Activitățile interactive de după filme au avut rolul de a dezvolta un set de atitudini responsabile față de mediu și gândirea critică față de consumul excesiv. La discuții s-au abordat subiecte legate de reciclare, consumul responsabil și, în general, posibilitățile fiecăruia dintre noi de a reduce risipa hranei și a resurselor naturale.

Eveniment desfășurat în parteneriat cu LIDL România și cu sprijinul CEZ Group și Romanian-American Foundation.

Semn: one world romania la scoala, one world romania, varza cartofi si alti demoni, mai mult verde, caravana anti-risipa, la nord de soare

Login