Documentarul ca instrument educațional: ateliere pentru profesori, toamna 2018

Începând cu luna octombrie, am dat drumul la o nouă serie de ateliere de formare a profesorilor - întâlniri prin care încurajăm folosirea filmului documentar la clasă și împărtășim metode de utilizare a acestuia pentru a întregi actul educațional.

Pornind din București și trecând prin orașe precum Sibiu, Iași, Buzău și Drobeta-Turnu Severin, am axat training-urile pe trei filme din colecția OWR la Școală: Eu te-am făcut, Eu te omor, de Alexandru Petru Badeliță, Fair Play de Tommi Rajala și Europa cea săracă, de Mirella Pappallardo. Alături de vizionarea filmelor și discutarea acestora împreună cu profesorii, am adus în discuții și diverse activități și exerciții pentru elevi care pot fi utilizate pe baza filmelor.

Încă de la începuturile programului în anul 2015, One World Romania la Școală a lucrat la dezvoltarea unor manuale cu principii orientative care să ajute profesorii să folosească documentarele drept instrument educațional la ora de clasă. Totodată, am organizat sesiuni de training în care am prezentat metodologia pe care am pus-o la punct, luând în considerare o paletă diversă de materii școlare: peste 500 de profesori și învățători au participate la aceste sesiuni, un număr de 17 filme au servit ca suport pentru tot atâtea broșuri educaționale, iar subiectele atingeau tematici comune cu materii precum istoria, sociologia, literatura, psihologia, geografia și orele de limbi străine. Astfel, lecția de la clasă poate fi ilustrată cu filme care pot stârni curiozitatea elevilor, dar și empatia acestora.

La începutul acestui an, am realizat și primul training intensiv pentru profesori: douăzeci de cadre didactice din toată țara au devenit ambasadori ai One World România la Școală, folosindu-se de experiența și cunoașterea lor pentru a ajuta la dezvoltarea programului. Cu ajutorul lor, dar și punându-le la dispoziție materiale didactice noi, misiunea noastră este să transformăm filmul documentar într-un instrument educațional răspândit în toate școlile.

Profesorii interesați să participe la atelierele de formare One World România la Școală ne pot contacta la următoarea adresă pentru a afla mai multe detalii legate de participare: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Semn: one world romania la scoala, one world romania, ateliere pentru profesori, formare profesorie, educatie cinematografica, eu te-am facut eu te omor, fair play, europa cea saraca

Login