Deschidem înscrierile pentru coordonatori de cluburi de film!

 

Dăm startul înscrierilor pentru coordonatorii cluburilor de film One World Romania la Școală! Așteptăm elevii de liceu pasionați de drepturile omului și de filmul documentar, dornici să se alăture rețelei naționale de cluburi și să construiască comunități de elevi implicați și deschiși la dezbateri.

Ce este un club de film?

Un club de film la tine-n liceu înseamnă un spațiu în care tu și colegii tăi vă puteți întâlni să vedeți și să discutați filme, odată la câteva săptămâni. Fiind o activitate extra-curriculară, este o ocazie numai bună de a construi o comunitate de elevi din toate clasele, pasionați de film, interesați de ce se întâmplă în lume și cu care poți discuta teme care uneori nu sunt atinse la ore.

Clubul de film este o ocazie de a afla lucruri noi, dar și de a dezvolta noi skill-uri ca organizator de evenimente. Nu este obligatoriu să fii unicul coordonator al clubului - puteți începe un proiect și în grup, cu gașca ta de prieteni! Și, nu în ultimul rând, echipa One World Romania la Școală îți va sta alături pe durata întregului proces - putem să ne deplasăm la proiecția pe care o organizezi, sau, în funcție de film, putem chiar să te ajutăm să aduci invitați speciali la proiecție, precum experți în domeniu sau membri ai echipei filmului.

Odată pus pe picioare clubul, acesta va face parte din rețeaua națională de cluburi de film One World Romania la Școală, care pregătește AdDOC, primul festival de film documentar organizat exclusiv în școli. În anii trecuți, cele două ediții s-au concentrat pe subiecte precum adevăruri și provocări în societatea contemporană, cât și fenomenul bullying-ului.Vei putea să contribui și tu la conturarea conceptului festivalului, a selecției de filme și a identității sale vizuale, dar și să participi la unul dintre cele mai mari evenimente organizate de liceeni din România!

Ce îți punem noi la dispoziție?

Avem o videotecă cu peste 30 de documentare din care-ți poți alege un film pentru proiecția clubului tău - atingând o mulțime de subiecte mișto din sfera drepturilor omului, de la ecologie și refugiați, la filme despre probleme specifice adolescenței sau povești ale unor oameni care au schimbat soarta comunității lor.

O să îți oferim și un pachet cu materiale de promovare - un afiș customizabil pe care poți trece data, ora și locația proiecției, dar și un cover photo pentru Facebook, pentru eveniment și pagina personală.

Desigur, îți stăm oricând la dispoziție cu sfaturi despre cum să organizezi și să promovezi evenimentele clubului, cum să comunici cu profesorii și restul școlii, sau orice alte aspecte.

Nu în ultimul rând, o să ai ocazia de a participa la un training intensiv alături de toți coordonatorii cluburilor de film de prin țară, în care vei afla mai multe despre gestionarea clubului tău, vei vedea filme noi, vei învăța cum să moderezi o discuție cu publicului, să contribui la organizarea festivalului AdDOC și cu siguranță vei găsi noi prieteni cu aceleași pasiuni ca și tine!

Cum te înscrii?

E simplu. Completează acest formular în care te prezinți și ne spui câte ceva despre cum vezi tu lumea și te contactăm de-ndată.
Vom alege un număr de cinci coordonatori dintre toți cei care se înscriu, în baza răspunsurilor acordate.

Și, dacă ai orice întrebări, noi iți stăm la dispoziție pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. dar și pe pagina noastră de Facebook.

Login