Încep înscrierile pentru Juriul Liceenilor la One World Romania 12!

Vrei să faci parte din Juriul Liceenilor la cea de-a doisprezecea ediție a festivalului One World Romania? Scrie un eseu liber de aproximativ 500 de cuvinte pe tema descrisă mai jos și te invităm ca jurat la Festivalul One World România! Pentru mai multe detalii, citește, cu atenție, până la capăt.

ONE WORLD ROMANIA este singurul festival de film documentar din România dedicat drepturilor omului. Festivalul a început în 1999 la Praga, la iniţiativa lui Vaclav Havel, şi s-a extins apoi în întreaga lume. În România, festivalul este organizat anual, începând din 2008 și are ca scop sensibilizarea publicului românesc față de un număr de probleme acute locale și globale, precum și inițierea unor dezbateri necesare la nivelul societății, prin intermediul filmelor documentare. Începând cu 2013, juriul festivalului este format din 5 adolescenți, care decid singurul film câștigător.

Pentru a face parte din juriu, elevii înscriși în clasele IX-XI sunt invitați să trimită un eseu liber de 500 de cuvinte pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până la data de 17 februarie 2019. Tema din acest an este:

Descrie o societate sau o comunitate utopică, bazându-te pe propriile experiențe cu grupurile (mai mari sau mai mici) din care faci parte.   

Poate te vor inspira una sau mai multe din următoarele întrebări:

Ce face o comunitate să funcționeze și ce o poate dezbina? Ce căutăm atunci când aderăm la un nou grup și la ce suntem dispuși să renunțăm pentru a fi acceptați? La ce comunități sau grupuri ai aparținut de la bun început și în care ai aderat pe parcurs? Comunitatea este mai degrabă o premisă (punctul de plecare), sau o promisiune (lucrul spre care tindem, pe care îl căutăm)? Ce înseamnă solidaritatea într-o comunitate? De ce este ea importantă? Ce din comunitatea imaginată de tine poate fi transferat în realitatea în care trăiești?

Vă rugăm atașați eseului un paragraf separat despre relația cu filmul documentar și despre motivul pentru care sunteți interesați să faceți parte din juriu.

Precizări:
1. Asociația One World Romania nu poate asigura cazarea în București pe durata festivalului și supravegherea membrilor în afara proiecțiilor.
2. Asociaţia One World Romania va alege 5 (cinci) elevi de liceu care vor face parte din juriu. Numele câştigătorilor vor fi anunţate până la data de 1 martie 2019.
3. Asociația One World Romania va putea publica integral sau parţial textele trimise pentru alegerea juriului.
4. Liceenii care vor face parte din juriu vor trebui să vizioneze şi să dezbată 10-12 filme propuse de organizatori în perioada 15-24 martie 2019 și vor alege câștigătorul la finalul festivalului, oferind o motivație scrisă.

Login