Înscrieri: training intensiv de formare a profesorilor, 7-10 martie 2019

One World Romania la Școală pregătește cel de-al doilea training intensiv pentru profesori!

Căutăm profesori de liceu specializați în discipline cu profil socio-uman (Sociologie, Psihologie, Economie, Logică și Argumentare, Filosofie, Educație Civică) interesați să participe la un atelier intensiv de formare în utilizarea filmului documentar. Atelierul va avea loc în perioada 7 - 10 martie, în zona Brașov-Sinaia.

Înscrierile pentru participarea la training se fac pe baza unui CV, pe care aplicanții sunt invitați să îl trimită la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.o, dar și pe baza unui chestionar. Un număr de 20 de profesori vor fi selecționați în urma aplicațiilor, data limită pentru înscrieri fiind cea 24 februarie 2019. Profesorii selecționați vor fi anunțați în data de 29 februarie 2019. Cazarea și masa vor fi asigurate de către organizatori, iar costurile aferente transportului vor fi suportate de către participanți. La finalul training-ului, se vor acorda diplome de participare profesorilor care iau parte la program.

Click aici pentru formularul de înscrieri!

Obiectivele cursului:

- familizarea cu filmul documentar, dobândirea abilităților de a folosi materiale interactive în completarea materiei școlare, introducerea de metode interdisciplinare în activitatea didactică - îmbogățirea cunoștințelor privind drepturile omului, dezvoltarea unor colaborări pe termen lung

În urma participării la curs, profesorii vor primi materiale educaționale bazate pe filme documentare și acces la videoteca One World Romania la Școală, care cuprinde filme documentare pe subiecte legate de drepturile omului și istoria recentă. Profesorii participanți se angajează să organizeze 3 proiecții de film documentar la clasă până la sfârșitul anului școlar și să disemineze metodologia în localitatea în care sunt activi.

Cu ajutorul profesorilor, misiunea noastră este să transformăm filmul documentar într-un instrument educațional răspândit în toate școlile. Încă de la începuturile programului în anul 2015, One World Romania la Școală a lucrat la dezvoltarea unor manuale cu principii orientative care să ajute profesorii să folosească documentarele drept instrument educațional la ora de clasă. În acești 4 ani, am organizat sesiuni de training în care am prezentat metodologia pe care am pus-o la punct, la care au participat peste 500 de profesori și învățători de-a lungul anilor (195 dintre ei, doar în anul 2018, 20 fiind ambasadori ai programului).

One World Romania la Școală este programul educațional al Asociației One World Romania și cel mai mare proiect educațional de profil din România, care reunește o serie de inițiative adresate profesorilor și elevilor. Scopul nostru este încurajarea folosirii la scara largă a filmului documentar ca instrument educațional și introducerea discuțiilor despre drepturile omului în școlile din România, pornind de la subiectele prezentate în filmele pe care le punem la dispoziție. Evenimentele noastre atrag anual mii de participanți și de spectatori, ele fiind organizate în zeci de localități din jurul țării.

Pentru mai multe informații puteți suna la numărul sau ne puteți contacta prin e-mail, pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Login