Înscrieri: Atelier de formare pentru profesori diriginti - 19-22 martie 2020

 

Căutăm profesori diriginți interesați să participe la un atelier intensiv de formare în utilizarea filmului documentar ca instrument educațional, parte din proiectul Adolescenții și documentarele organizat de Asociația Bloc Zero în parteneriat cu One World Romania la Școală. Atelierul va avea loc în perioada 19 - 22 martie, în București.

UPDATE: Înscrierile se prelungesc până la data de 6 martie 2020. Cerințele pentru înscriere rămân aceleași de mai jos. 

Apelul la înscrieri se adresează profesorilor diriginți activi în instituții din ciclul liceal din toată țara. Profesorii interesați sunt invitați să se înscrie pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. trimițând un CV și o scrisoare de intenție în care să răspundă la întrebările:

  • Ce subiecte abordați în timpul orei de dirigenție?
  • Care sunt subiectele pe care simțiti că e nevoie să le dezvoltați în cadrul acestei ore pentru a veni în întâmpinarea nevoilor emoționale ale elevilor?
  • Ce credeți despre folosirea materialelor audio-vizuale ca instrument ajutător în predare?

Un număr de 20 de profesori vor fi selecționați în urma aplicațiilor, data limită pentru înscrieri fiind 1 martie 2020. Profesorii selecționați vor fi anunțați până la data de martie 2020Cazarea și masa vor fi asigurate de către organizatori, iar costurile aferente transportului vor fi suportate de către participanți. La finalul training-ului, se vor acorda diplome de participare profesorilor care iau parte la program.

 

Obiectivele cursului:

  • familizarea cu filmul documentar,
  • dobândirea abilităților de a folosi materiale audio-vizuale și a unor activități interactive în completarea orelor de dirigenție,
  • echiparea profesorilor diriginți cu un bagaj de cunoștințe și de materiale interdisciplinare care să îi ajute să abordeze mai ușor subiecte care țin de aspecte sociale, psihologice și civice relavente pentru elevii lor (migrație, violență domestică, bullying, stil de viață sănătos și sustenabil etc.)
  • îmbogățirea cunoștințelor privind drepturile omului,
  • dezvoltarea unor colaborări pe termen lung.

În urma participării la curs, profesorii vor primi materiale educaționale bazate pe filme documentare și acces la videoteca One World Romania la Școală, care cuprinde filme documentare pe subiecte legate de drepturile omului, dar și de aspecte sociale și civice de interes pentru adolescenți. Profesorii participanți se angajează să organizeze cel puțin 3 proiecții de film documentar la clasă până la sfârșitul anului școlar și să disemineze metodologia proiectului în localitatea în care sunt activi.

 

Organizat de: Asociația Bloc Zero

Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național

Partener: Asociația Mai Mult Verde

Atelierul este parte din proiectul Adolescenții și documentarele, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

------------

Pentru mai multe informații ne puteți contacta pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la numărul de telefon 0721 518 087.

 

 

 

 

Login