Înscrieri: Atelier de formare pentru profesori de educație plastică/vizuală - 3-4 octombrie 2020

 

 

Update: Prelungim  termenul limită pentru înscrierile la atelierul intensiv de formare în utilizarea filmului documentar la clasă până joi, 1 octombrie

Căutam:

 • profesori de educație plastică
 • profesori de educație vizuală
 • profesori care predau cursuri opționale dedicate cinematografiei/ artei cinematografice

 

De asemenea, în urma numeroaselor cereri primite din partea profesorilor din mai multe orașe din țară, am decis să organizăm și o sesiune online a trainingului nostru, care se va desfășura în perioada 10 - 11 octombrie 2020, dechisă profesorilor de educație plastică/ educație vizuală/ profesorilor care predau cursuri  opționale de educație cinematografică din toată țara. Data limită pentru înscrieri: 5 octombrie.

Profesorii interesați de participarea la sesiunea fizică din București  în perioada 3-4 octombrie, sau la cea online, în perioada 10 -11 octombrie, sunt rugați să ne trimită un CV și o scrisoare de intenție în conformitare cu cerințele din cuprinsul acestui articol. 

 

Căutăm profesori interesați să participe la un atelier intensiv de formare în utilizarea filmului documentar la clasă!


Atelierul va avea loc în București, în format fizic, în perioada 3-4 octombrie 2020, și adresează profesorilor de educație plastică și educație vizuală din București și împrejurimi, care predau în ciclul gimnazial și/sau liceal, precum și profesorilor care predau cursuri opționale dedicate artei/educației cinematografice. Participarea este gratuită.

Un număr de 20 de profesori vor fi selecționați în urma aplicațiilordata limită pentru înscrieri fiind 27 septembrie 2020. Profesorii selecționați vor fi anunțați în data de 28 septembrie 2020. 

Profesorii interesați sunt invitați să se înscrie pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. trimițând un CV și o scrisoare de intenție în care să răspundă la întrebările:

 1. Ce metode de educație non-formală ați folosit în activitatea dumneavoastră didactică de până acum și cum credeți că au schimbat ele relația elevilor cu subiectele predate? 
 2. În cadrul orelor pe care le predați, abordați deja teme din sfera educației cinematografice? Care ar fi câteva dintre temele/filmele abordate la clasă în trecut?
 3. Ce vă motivează să participați la acest curs? În ce fel credeți că un astfel de atelier de introducere în limbaj cinematografic și film documentar v-ar putea îmbunătăți activitatea de predare?

Atenție: mailul trebuie să cuprindă menționate în clar numele aplicantului, instituția de învățământ în cadrul căreia predă, precum și un număr de telefon și un e-mail de contact.

 Atelierul se va întinde pe durata a două zile (3 și 4 octombrie), programul zilnic urmând să se desfășoare între orele 10 și 16, cu o pauză de prânz de 1h.


Obiectivele cursului:

 • familizarea cu istoricul și specificul  filmului documentar,
 • familiarizarea cu limbajul cinematografic,
 • dobândirea abilităților de a folosi materiale interactive în completarea materiei școlare,
 • introducerea de metode interdisciplinare în activitatea didactică,
 • dezvoltarea unor colaborări pe termen lung.


În urma participării la curs, profesorii vor primi materiale educaționale bazate pe filme documentare și acces la videoteca One World Romania la Școală.
Se vor acorda, de asemenea, diplome de participare profesorilor participanți.
Profesorii participanți se angajează să organizeze 3 proiecții de film documentar la clasă până la sfârșitul lunii noiembrie și să disemineze metodologia în rândul profesorilor din școala în care sunt activi.


------------
Organizat de: One World Romania la Școală
În parteneriat cu: Asociația Bloc Zero
Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național

Atelierul este parte din proiectul Ora cu documentare – Folosirea filmului documentar ca instrument educațional, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
 
------------
Pentru mai multe informații puteți suna la numărul 0721 518 087, sau ne puteți contacta prin e-mail, pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Login