Revistă

În cadrul revistei One World Romania la Școală, publicăm articole, interviuri și recenzii de film ale elevilor. Află direct de la adolescenți cum văd ei lumea, propriile lor experiențe creative și, mai ales, filmele documentare!

Fără semnal telefonic: zece zile în Anina

Un articol de Irina Novac despre Atelierul de documentare creativă de la Anina, care a avut loc între 22 august și 1 septembrie 2018.

E 8 și ceva. Nu am auzit alarma pusă la telefon, dar o pot auzi pe Andrada din camera alăturată cum cântă ca să ne trezească pe toate cele 6 fete din camera 4.

Mai mult...

Hai în Juriu! Mic chestionar cu Juriul Liceenilor, promoția 2018

Un interviu colectiv realizat de Octavia Bortișcă.

Anul acesta, între 15 și 24 martie, va avea loc în București a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania și, pentru ca una dintre tradițiile festivalului să fie respectată, va exista și anul acesta un juriu al festivalului format din 5 liceeni din țară.

Mai mult...

Jurnal de proiecție: luna.doc#5 la Tulcea

Un articol de Iuliana-Alexandra Radu.

Am intrat și ieșit din amfiteatrul Liceului Teoretic „Grigore Moisil” într-o atmosferă de double feature, cu deosebirea că în clădire erau cursuri și ne-am rulat pe scaunele cinematecii improvizate din nevoia de a ne comprima în coordonatele unei săli mici, dar care s-a deschis lumii odată cu Intrarea unui tren în gară (Copel Moscu, 1988).

Mai mult...

Jurnal din Anina

Un articol de Octavia Bortișcă despre Atelierul de documentare creativă de la Anina, care a avut loc între 22 august și 1 septembrie 2018.

Nu e lucru ușor să ajungi în Anina! Asta am aflat și eu după ce, destul de nesigură, am aplicat la Atelierul de Documentare Creativă organizat de One World Romania la școală. Dar a meritat tot efortul, pentru că a fost una dintre cele mai productive, interesante și neplictistoare săptămâni pe care le-am trăit eu vreodată în timpul vacanței de vară.

Mai mult...

Recomandări: filmele One World Romania 12

Un articol-recenzie de Dalesia Cozorici.

Filmele care au fost incluse în selecţia de anul acesta a Matineelor One World Romania vin cu o încărcătură istorică şi emoționantă pentru a descrie momentele critice prin care au trecut generaţii întregi.

Mai mult...

„Hai la club!”: cu și despre coordonatorii cluburilor de film

Un interviu colectiv realizat de Dalesia Cozorici.

În spatele unui club de film coordonat un licean, se ascunde multă muncă şi răbdare, aşa cum ei au constatat chiar și aceștia. De aici a pornit şi curiozitatea noastră privind primii paşi a coordonatorilor în propriile cluburi şi reacţiile primite pe parcurs.

Mai mult...

Cameră, poveste şi emoţie. 6 întrebări despre Anina

Un interviu colectiv realizat de Dalesia Cozorici.

Au trecut câteva luni bune de la atelierul din Anina, Reşiţa, luni în care am avut timp să reflectăm şi să procesăm toate materialele şi informaţiile pe care le avem. Cu ajutorul lor, o parte a participațiilor atelierului (pasionaţi de film, fotografie şi scris) am reuşit să redăm o mică parte din experienţele fiecăruia, cât şi păreri sau gânduri retrospective ce s-au reaprins cu ajutorul întrebărilor.

Mai mult...

La o vedere distanță de Anina

Un articol de Dalesia Cozorici despre Atelierul de documentare creativă de la Anina, care a avut loc între 22 august și 1 septembrie 2018.

Vara aceasta, One World Romania la Școală ne-a răpit timpul petrecut în story-urile de pe Instagram sau în feed-ul de pe Facebook și le-a înlocuit cu role de film.

Mai mult...

Login