Juriile One World despre cum și de ce

Așteptăm nerăbdători noua ediție a festivalului și noul grup de cinci liceeni și, până atunci, facem o retrospectivă a motivelor pentru care aceștia au premiat cu Best Karma Award (singurul premiu al festivalului) anumite filme. 

ONE WORLD ROMANIA 2014| Teona Galgoțiu, Ioana Negu, Luca Nicolaescu, Elena Borcea, Mălina 

Here Be Dragons

Puteți viziona trailerul aici

 ONE WORLD ROMANIA 2015| Tea Nicolae, Daniela Gheorghe, Ligia Prodan, David Marin, Ionuț Scurtu

„Noi suntem juriul One World Romania. S-ar putea să vi se pară neobișnuit că suntem cu toții adolescenți - dar în ciuda faptului că suntem tineri, suntem conștienți de trecut, de prezent și de viitorul pe care îl reprezentăm. Documentarul pe care l-am ales e un film pe care îl poți urî cu ușurință, deoarece pare o alegere previzibilă pentru niște adolescenți, prin prisma subiectului său. În același timp este și un film pe care e greu să nu-l iubești, pentru că ne reprezintă.
Deși subiectul pare foarte specific, în realitate nu este - este un film despre lucrurile în care cred adolescenții și în care adulții ar trebui să nu uite să creadă. Ce ne-a învățat pe noi filmul câștigător este că educația nu trebuie să înceapă neapărat din școli sau instituții private și că ea poate începe și pe maidan. A fost o călătorie lungă care s-a terminat cu o explozie. Așadar, premiul merge către documentarulPIXADORES.”

Puteți viziona trailerul aici.

 ONE WORLD ROMANIA 2016| Diana Smeu, Pavel Dumitrescu, Bogdan Grigoriu, Andrada Balmez, Ian Tashtouch

"Toată lumea ar trebui să vadă orintarea sexuală ca fiind parte din trăsăturile definitorii ale unei persoane și să o accepte ca atare; face parte din cine suntem. Iar identitatea oamenilor nu ar trebui să fie percepută ca tabu. Așadar, premiul merge la documentarul.... ORIENTED!”

Puteți viziona trailerul aici.

 ONE WORLD ROMANIA 2017| Victoria Deliu, Luca Onică, Andrei Martalog, Ștefania Ispas, Ana Militaru

„Credem că filmul ales nu se limitează doar la lumea copiilor autişti, ci ni se adresează tuturor. Ce putem învăţa de la ei este să ne preţuim unicitatea. Alegând acest film am ales, de fapt, curajul de a fi cine suntem cu adevărat. Normalitatea fiecăruia se dovedeşte a fi diferită. Prin cadrele şi personajele diverse, filmul arată că nu există o singură realitate, ci doar mai multe interpretări. Premiul merge către UN FILM AUTIST NORMAL!“

Puteți viziona trailerul aici.

Login